جستجو

عضویت | ورود

آموزش جستجوی پیشرفته در گوگل

|
جستجوی گوگل
0
(0)

یکی از راه‌های غربال نتیجه در جستجوی گوگل این است که از اپراتورها یا همان عملگرها استفاده کنیم. اما با توجه به این‌که گوگل در حال از بین بردن یا بهینه‌سازی برخی از این عملگرها می‌باشد در ادامه، آن‌هایی را که در حال حاضر کار می‌کنند و در دسترس هستند را بررسی می‌کنیم و مثال می‌زنیم.

جستجوی کلمه

ساده‌ترین راه برای جستجو در گوگل استفاده از کلمه به همراه کوتیشن ( ‘  کلمه ‘ ) یا دابل کوتیشن ( ”  کلمه ” ) می‌باشد.در این حالت نتیجه جستجو دقیقا باید با چیزی که در کادر جستجو نوشتید مطابقت داشته باشد. از این حالت زمانی استفاده کنید که دنبال یک جمله معروف یا کلمه خاصی می‌گردید.

گوگل هر نتیجه‌ای که دقیقا شامل همین کلمات باشد را به شما نمایش خواهد داد. مثلا می‌توانید به این شکل در کادر جستجو بنویسید :

“موبایل سامسونگ”

استفاده از OR

جستجو برای*الف* OR *ب*  . در این حالت به موتور جستجوی گوگل می‌گوییم نتایجی را به ما نمایش بده که شامل کلمات *الف* یا *ب* ، یا هر دو باشد.
همچنین در این حالت می‌توانید به جای نوشتن OR از عملگر پایپ | که بالای دکمه Enter است استفاده کنید (می‌توانید با نگه‌داشتن دکمه Shift و دکمه بالای Enter یک علامت پایپ | بنویسید)

سامسونگ OR آیفون (سامسونگ | آیفون)

طلا | نقره ( طلا OR نقره)

استفاده از AND

در این حالت نتایج مربوط به هر دو کلمه یا عبارت ما نمایش داده می‌شود، مثلا زمانی که می‌نویسیم،

سامسونگ AND آیفون

از گوگل می‌خواهیم که فقط مواردی را به ما نمایش دهد که هر دوی این کلمه‌ها در آن باشد.این حالت استفاده چندانی ندارد، اما می‌توان از این عملگر به صورت تلفیقی با عملگرهای دیگر استفاده کرد.

استفاده از –

برای استثناء کردن یا حذف کردن یک نتیجه از جستجوی گوگل باید از عملگر خط تیره یا – استفاده کنیم.

سامسونگ -S6

در این‌جا تمام محصولات سامسونگ به‌جز S6 نمایش داده خواهد شد.توجه داشته باشید که اگر در حال جستجو با زبان فارسی هستید به دلیل این‌که  جهت نوشتن در فارسی برعکس انگلیسی از راست به چپ می‌باشد، ممکن است در نوشتن این مورد با مشکل مواجه شوید.

استفاده از *

گاهی پیش می‌آید که ابتدا و انتهای یک عبارت یا بخشی از آن را در خاطر داریم و یا دقیقا نمی‌دانیم آن عبارت چیست، در این حالت می‌توانیم از عملگر * استفاده کنیم.

به گوگل می‌گوییم در جای * هر عبارتی می‌تواند باشد.

استیو * اپل

استفاده از ()

برای گروه بندی کلمات و یا نتیجه چندین عملگر(مثل عملگرهایی که در بالا اشاره شد) می‌توان از پرانتز استفاده کرد.

 (آیپد OR آیفون) اپل

define:

این عملگر از دیکشنری داخلی گوگل استفاده می‌کند و اگر ترجمه یا توضیح آن کلمه را بداند در قالب یک کارت به ما نمایش می‌دهد، در غیر این صورت نتایج سایت‌های دیگری که به کلمه مورد نظر ما نزدیک‌تر است نمایش می‌دهد.
این مورد بیشتر در زبان انگلیسی کاربرد دارد.

define:programming

جستجو کلمه programming با استفاده از define در گوگل

cache:

گوگل در شبانه روز و بدون وقفه در حال خزیدن در سایت‌های سطح اینترنت می‌باشد و به هر سایتی می‌رسد یک نسخه از آن صفحه را در جایی به اسم cache (کَش) برای خود ذخیره می‌کند.

زمان‌بندی فرآیند کَشینگ caching بر اساس تصمیم و مدیریت گوگل انجام می‌شود، ممکن است هر ۲۴ ساعت انجام شود یا برای سایت‌هایی که بازدید بالایی دارند زمان کوتاه‌تری در نظر گرفته شود.

در این حالت گوگل برای افزایش سرعت بالا آمدن سایت، یک کپی از سایت ما را در جایی ذخیره می‌کند که به آن cache می‌گوییم.
با استفاده از این عملگر می‌توانیم آخرین نسخه کش شده یک وب‌سایت را ببینیم.

cache:chandvajhi.com

filetype:

اگر دنبال فرمت خاصی از یک مقاله یا کتابی می‌گردید، می‌توانید از این عملگر استفاده کنید. برای مثال می‌توانید از فرمت‌های PDF, DOCX, TXT, PPT و … استفاده کنید.

نکته: به جای filetype از ext هم می‌توانید استفاده کنید.

ایران filetype:pdfایران ext:pdf

site:

گاهی پیش می‌آید که یک وب‌سایت موتور جستجوی داخلی ندارد و یا چیزی که می‌خواهیم را داخل سایت مورد نظر پیدا نمی‌کنیم، در این حالت با استفاده از عملگر site: می‌توانید درون یک وب‌سایت خاص جستجو انجام دهیم.

آموزش جاوا اسکریپت site:chandvajhi.com

intitle:

تقریبا تمام صفحات یک وب‌سایت دارای عنوان است و این عنوان توسط موتورهای جستجو نظیر گوگل مورد توجه است. اگر بخواهیم کلمه مورد نظرمان را در عناوین سایت‌ها جستجو کنیم می‌توانیم از عملگر intitle: استفاده کنیم.

intitle: javascriptintitle: galaxy note 10

allintitle:

زمانی که یک عبارت را جستجو می‌کنیم می‌توانیم از این عملگر استفاده کنیم. با این کار تعیین می‌کنیم که تمام این عبارت باید در عنوان صفحه مورد نظر وجود داشته باشد.

allintitle: javascript tutorialallintitle: آموزش جاوا اسکریپت

inurl:

با این عملگر می‌توانیم تعیین کنیم کلمه یا عبارت مورد نظرمان در URL یا آدرس اینترنتی سایت‌ها جستجو شود.

inurl: javascript

allinurl:

این عملگر شبیه inurl عمل می‌کند با این تفاوت که می‌شود چندین کلمه را برای جستجو در URL سایت‌ها تعیین  کنیم.

allinurl: javascript android

intext:

با استفاده از این عملگر تعیین می‌کنیم که گوگل کلمه یا کلمات مورد نظر ما را در هر جایی از صفحات سایت‌ها جستجو کند.

intext: html5intext: برنامه نویسی

allintext:

این عملگر مشابه intext کار می‌کند با این تفاوت که تمام کلمه های ما را در هر جایی از صفحات سایت‌ها جستجو می‌کند.

allintext: html5 css3 tutorial

weather:

برای اطلاع از آب و هوای یک مکان خاص می‌توانیم از این عملگر استفاده کنیم. در این حالت اطلاعات آب و هوا به صورت خلاصه شده و کوتاه نمایش داده می‌شود که در ادامه آن لینک به وب‌سایت‌های آب و هوا داده شده.   

weather: Tehran

جستجوی کلمه weather دو نقطه تهران در گوگل

map:

گوگل به صورت پیش‌فرض زمانی که نام یک موقعیت مکانی یا یک کشور یا شهر را وارد می‌کنیم نقشه آن‌را هم نمایش می‌دهد، اما ممکن است در شرایطی خاص این اتفاق نیافتد و یا از عملگرها به شکل ترکیبی استفاده کرده باشیم، در این حالت می‌توانیم به گوگل اجبار کنیم که نقشه را به ما نمایش دهد.

map:Tehran

جستجوی کلمه map دو نقطه تهران در گوگل

in:

با استفاده از عملگر in می‌توانیم واحدها را به هم تبدیل کنیم. در این مثال ۱۰۰ واحد پول دلار را به ریال تبدیل کرده ایم (این کار برای تمام واحدها اعم از واحدهای اندازه‌گیری هم قابل انجام است).

علامت بین‌المللی برای ریال ایران IRR می‌باشد.

جستجوی ۱۰۰ دلار به IRR در گوگل

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

اولین نفری باشید که امتیاز می دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو