جستجو

عضویت | ورود

متاورس چیست ؟ چطور می‌توانیم وارد متاورس شویم؟

|
متاورس و شخصی که عینک واقعیت مجازی روی سرش است
5
(2)

متاورس انقلابی در ارتباطات اجتماعی (در فضای مجازی) است. اگر اهل بازی‌های کامپیوتری باشید در سال‌های گذشته بارها وارد چیزی شبیه متاورس شده‌اید. ممکن است تمام مفاهیمی که فیس‌بوک در متاورس گفته است، در بازی‌ها نبوده باشد. اما به نوعی ما قبلا در شکلی از متاورس بودیم.

تصویر یک تلفن همراه نمایی از مفهوم متاورس

وارد دنیایی می‌شدیم، یک آواتار داشتیم. مثلا یک جنگجو یا یک ماشین یا چیزی شبیه بازی پوکمون، در خیابان‌ها شهر یا جنگل‌ها قدم می‌زنیم و کارهایی انجام می‌دهیم.

در واقع آن آواتار نمادی از ماست که در بازی نقش ایفا می‌کند.

فیس بوک با ارائه کلمه متاورس خواست تا این مفهوم را به نوعی بازآفرینی کند و به نام خودش ثبت کند.

هرچند که موارد خاصی هم به این دنیا اضافه کرده‌اند و سعی کرده‌اند تا حد زیادی این فضا را رقابتی کنند. در روزهای اولیه معرفی متاورس پلتفرم‌هایی ارائه شدند و این امکان را فراهم کردند. زمین‌های شهرهای خاصی در امریکا به شکل مجازی و صرفا روی نقشه، خریداری شدند. کاربران درست مانند یک بازی کامپیوتری شروع به ساخت خانه و یا فروشگاه کردند.

در حال حاضر تقریبا در هر جای دنیا می‌توانیم زمین بخریم !

شرکت متا (فیس بوک) بر این عقیده است که آینده شرکت‌ها و کسب و کارها به این شکل تغییر پیدا می‌کند. دیگر فروشگاه‌های فیزیکی از بین می‌روند و یا خیلی کم می‌شوند. مردم فقط با قدم زدن در فروشگاه مجازی این کسب و کارها کالا یا خدمات خودشان را انتخاب می‌کنند. با فروشنده و صاحبان آن کسب و کارها به شکل مجازی ارتباط می‌گیرند، صحبت می‌کنند و درخواستشان را می‌گویند.

این ایده بسیار جالب است. تصور کنید در ایران، در منزل خود نشسته‌اید. با لپ تاپ یا گوشی هوشمند خودتان یا یک عینک واقعیت مجازی VR به فروشگاه اپل در امریکا می‌روید. با فروشنده صحبت می‌کنید، محصولاتشان را بررسی و خرید می‌کنید.

ورود به متاورس برای تفریح، سرگرمی، کار و آموزش

یک قابلیت جالب و جذاب عینک‌های واقعیت مجازی این است که با گذاشتن این عینک‌ها روی چشمانمان وارد دنیای دیگری می‌شویم. به هر نقطه‌ای از جهان سفر می‌کنیم. از نزدیک و کاملا شبیه واقعیت در آن فضاها قدم می‌زنیم، صداها، تصاویر، همه‌چیز را تجربه می‌کنیم.

مغز تقریبا نمی‌تواند تشخیص دهد که آیا ما واقعا در آن مکان حضور داریم یا به شکل مجازی به آن مکان رفته‌ایم.

اما نکته‌ای که مارک زاکربرگ (مالک شرکت فیس بوک) به آن اشاره می‌کند تعاملی کردن این فضا است.

عینک‌های واقعیت مجازی سال‌هاست در بازار هستند و مردم به لطف ورود عینک‌های مخصوص تلفن‌های هوشمند، تا حد زیادی توانسته‌اند این فضا را تجربه کنند.

تعاملی‌تر شدن این فضا، دیدن دوستان و آشنایانتان، صحبت با افراد دیگر، وجه تمایز متاورس است.

یعنی می‌توانیم دوستان خودمان را به یک دورهمی در نقطه‌ای از دنیا دعوت کنیم. همه حاضر شوند، با هم صحبت کنیم و تعامل مجازی داشته باشیم، بازی‌های دسته‌جمعی داشته باشیم و …

از زمان شیوع کرونا شرکت‌های زیادی کارها و جلسه‌هایشان را به شکل مجازی انجام می‌دهند. با توجه به محدودیت‌های موجود و در دسترس نبودن تجهیزات واقعیت مجازی برای همه. جلسات به صورت تصویری و از طریق نرم‌افزارهای میتینگ مانند گوگل میت و اسکایپ و پلتفرم‌های مشابه انجام می‌شوند.

امکانی که متاورس ارائه می‌دهد این است که می‌توانیم به شکل واقعی‌تری در این جلسات حضور پیدا کنیم. با استفاده از عینک واقعیت مجازی روی سرمان در شرکت قدم می‌زنیم. درست شبیه حضور فیزیکی، به اتاق جلسات می‌رویم، همه آن‌جا هستند، با هم صحبت می‌کنیم، انگار که آن‌جا حضور فیزیکی داریم.

از همین قابلیت برای آموزش هم استفاده می‌شود. از منزل در کلاس درس یا سمینار شرکت می‌کنیم، هم کلاسی‌ها با عینک‌های واقعیت مجازی وارد کلاس شده‌اند.

می‌توانیم با هم صحبت کنیم و تعامل داشته باشیم.

چطور وارد متاورس شویم؟ آیا همه می‌توانند وارد متاورس شوند؟

عینک واقعیت مجازی برای ورود به متاورس روی سر یک مانکن

برای ورود به این نسل جدید ارتباطات در متاورس به تجهیزاتی مانند عینک‌های واقعیت مجازی و واقعیت افزوده داریم. بعید می‌دانم تا سال‌ها کاربران عادی اینترنت مخصوصا در کشورهای در حال توسعه مانند کشور عزیزمان ایران بتوانند به راحتی وارد این فضا شوند.

هزینه تجهیزاتی مانند عینک‌های هوشمند Smart Glasses یا عینک‌های واقعیت مجازی Virtual Reality و عینک‌های واقعیت افزوده Augmented Reality بسیار بالاست.

عینک متاورس ارزان و از جنس کارتن

با توجه به امکانات و ویژگی‌های متاورس، عینک‌های واقعیت مجازی در بازار که مناسب تلفن‌های همراه هستند، کارایی چندانی نخواهند داشت.

در این شرایط احتمالا شیوه دیگری از تعامل با متاورس ارائه خواهد شد. که کاربران بتوانند با تلفن‌های هوشمند و لپ‌تاپ هم بخش زیادی از خدمات متاورس را در دسترس داشته باشند.

شرکت متا برای داشتن حداکثر تعامل و امکانات متاورس در حال ساخت تجهیزات اختصاصی برای این پلتفرم است.

شرکت متا در حال کار روی تجهیزاتی مانند عینک‌های واقعیت مجازی جدیدی است که با نام پروژه کمبریا Project Cambria معرفی شده‌اند.

در حال حاضر عینک‌های AR یا واقعیت افزوده Augmented Reality شرکت متا با برند Ray-Ban Stories با قیمت ۲۹۹ دلار به فروش می‌رسند. این عینک‌ها فعلا فقط قابلیت فیلمبرداری و ارسال استوری را دارند. اما فیس‌بوک اعلام کرده است که در حال کار روی عینک‌های AR با قابلیت‌های مورد نیاز متاورس است.

عینک واقعیت افزوده فیس بوک با برند ریبن برای متاورس

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 2

اولین نفری باشید که امتیاز می دهید

2 پاسخ

  1. ممنونم مطلب جالبی بود، واقعا متاورس دنیای بی نهایتی هستش که پیش روی ما هست و روز به روز در حال گسترش هست، تکنولوژی هم که در این جهان به کار گرفته میشه خیلی درحال رشده و یکی از ابزار ورود به متاورس هم عینک های واقعیت مجازیه که بسیار برندها و طیف گسترده ای دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو